.
.
.

Wat is Phitex® ClearUp ?


Phitex® ClearUp  is een dermale textielspray om je onzuivere huid te behandelen, bijvoorbeeld als je last hebt van acne/puistjes, roodheid, of kleine ontstekinkjes. Dermaal betekent huid, en textielspray slaat erop dat je het niet op je huid sprayt, maar dat je Phitex® op textiel sprayt. Je hoeft Phitex® maar één keer per week op textiel aan te brengen. Dat gaat dan om textiel dat in aanraking komt met je huid, zoals je kussensloop of t-shirt.

Phitex® is zo gemaakt dat als je huid in aanraking komt met het ingesprayde textiel, er gedurende een week geleidelijk werkstoffen worden afgegeven. Die zorgen ervoor dat je huid een hogere weerstand krijgt, waardoor je huid zelf de onzuiverheden kan aanpakken. Omdat alleen de werkstoffen in de huid worden gebracht, raakt je huid niet verstopt met vulstoffen zoals bij een crème.

De afgifte van de werkstoffen vindt gecontroleerd en geleidelijk plaats, een week lang. Daardoor is het enige wat je hoeft te doen een keer per week bijvoorbeeld je kussensloop insprayen. Of je t-shirt als je last hebt van puistjes op je rug. Ook kun je zo gemakkelijk andere gebieden van de huid behandelen, zoals bijvoorbeeld je borst(en) of billen.
.
.

Speciaal voor tieners
.
.
Omdat Phitex® ClearUp  maar één keer per week hoeft te worden aangebracht, is het ideaal voor tieners. Juist op deze leeftijd (13-20 jaar) is het lastig om netjes alle voorschriften op te volgen die nodig zijn voor de behandeling van hun acne of onzuivere huid.

Wij hebben Phidermica opgericht met de missie een oplossing te vinden voor de psychosociale gevolgen die jongeren ervaren door hun onzuivere huid, met name bij acne of puistjes. Tieners worden gepest of zijn zelf erg onzeker over hun huid. Ze durven bijvoorbeeld geen relatie aan te gaan of niet mee te gaan zwemmen met vrienden omdat hun onzuivere huid dan zichtbaar wordt.


Daarom moest Phitex® ClearUp  een bijzonder product worden, dat niet alleen écht goed werkt, maar dat ook zeer gebruiksvriendelijk is. Dat is de reden dat Phitex® ClearUp  een dermale textielspray is geworden: het hoeft maar één keer per week te worden aangebracht, het werkt en het geeft geen bijwerkingen.
.

Ben je benieuwd naar de ontwikkeling van het product? Mijn persoonlijke verhaal lees je hier. 
Het is een klein inkijkje in de 10 jaar die er voor nodig zijn geweest om dit bijzondere product voor jou te formuleren.
.
.

Niet goed? Geld terug!
.
.

Phitex® ClearUp  is dus een product dat gebruiksgemak biedt, maar dat ook goed werkt en geen bijwerkingen geeft. Omdat het zo goed werkt, kunnen wij de niet-goed-geld-teruggarantie bieden: Ben je toch niet helemaal tevreden over het resultaat? Dan krijg je gewoon je geld terug, zonder gedoe.

.
.
.

Ga naar product

.
Hoe werkt Phitex® ClearUp ?De effectieve werking van Phitex® ClearUp  wordt veroorzaakt door drie belangrijke factoren:

 • Door een unieke afgiftetechniek komen alléén de werkstoffen in de huid
 • Het maakt gebruik van twee complementaire werkstoffen
 • Het is volledig vrij van huidverzwakkende stoffen en heeft geen bijwerkingen

.
.

Dermale textielspray
.

Phitex® ClearUp  is ontwikkeld als dermale textielspray. Dat wil zeggen dat je het product op textiel, bij voorkeur katoen, moet sprayen, om het te laten werken. De gedachte hierachter is dat hierdoor alleen de werkstoffen in je huid komen.
.
Dat zit namelijk zo: De werkstoffen in Phitex® ClearUp  zijn ingekapseld. Dit kapseltje wordt ook wel een ‘liposoom’ genoemd. De buitenkant van dit liposoom is positief geladen. Omdat textiel van nature negatief geladen is, wordt het positief geladen liposoom daardoor aangetrokken en blijft het ‘vastkleven’ aan het textiel. Want ‘positief’ en ‘negatief’ trekken elkaar aan
.
..
Zodra het textiel in contact komt met de huid, zorgen onder meer warmte, wrijving en de enzymatische werking van de huid ervoor dat het liposoom open gaat. De werkstoffen die in het liposoom zitten kunnen er nu uit en dringen direct tot diep in de huid. Het liposoom zonder de werkstoffen blijft daarna onzichtbaar achter op het textiel.
.
Hierdoor komen alléén de werkstoffen in je huid. Dit is uniek.
.
In het liposoom zitten 2 werkstoffen: Pirctone Olamine en Acetyl Dipeptide-3 Aminohexanoate. Deze laatste zijn anti-microbiële peptides.
.

De ondersteunende stoffen in het product, zoals Caprylic Triglyceride, een kokosnootextract, is niet ingekapseld. Deze ondersteunende stof zorgt er bijvoorbeeld voor dat de werkstoffen zich goed over de huid verdelen en door de huid worden opgenomen. Deze ondersteunende stoffen blijven zo onzichtbaar achter op het textiel.
.
.


.
.

De werkstoffen
.

De twee belangrijkste werkstoffen in Phitex® ClearUp  zijn Piroctone Olamine en Acetyl Dipeptide-3 Aminohexanoate.

Piroctone Olamine pakt gericht schimmels en schadelijke bacteriën aan, maar laat de goede bacteriën intact. Juist een verzwakte huid, zoals bij acne, is gevoeliger voor schimmels en bacteriegroei. Deze bacteriën en schimmels zorgen ervoor dat het bestaande huidprobleem steeds erger wordt. Daardoor kan de huid nog moeilijker dat huidprobleem de baas, waardoor de schimmels en bacteriën nog meer kans krijgen. Enzovoorts.

Omdat Piroctone Olamine anti-bacterieel en schimmeldodend werkt, laat het de schadelijke invloed van die schimmels en bacteriën verdwijnen. Zo raakt de huid minder verzwakt en weer beter in staat om het huidprobleem ook zelf aan te gaan pakken.

Hierbij ondersteunt Acetyl dipeptide-3 aminohexanoate. Dit is een relatief nieuwe peptide die ervoor zorgt dat het natuurlijke zelfverdedigingsmechanisme van de huid versterkt wordt. Deze peptide zorgt er namelijk voor dat de huid zélf meer Human Body Defensines gaat produceren. Een verhoogde concentratie van deze defensines zorgt er dan voor dat de huid de ontstekingsreactie die bijvoorbeeld plaatsvindt bij acne, zelf kan aanpakken. Zo versterkt Phitex® ClearUp  het zelfverdedigingsmechanisme van de huid. Op deze manier pakt de huid zélf het huidprobleem aan, heel natuurlijk.

De werkstoffen zijn van natuurlijke oorsprong en hebben een uniek werkingsmechanisme. De Piroctone Olamine pakt de schimmels en schadelijke bacteriën aan van de verzwakte onzuivere huid, en de Acetyl Dipeptide-3 Aminohexanoate verhoogt het lichaamseigen verdedigingsmechanisme van de huid, waardoor de huid zelf de onzuiverheden vermindert. Doordat de werkstoffen elkaar aanvullen, wordt het huidprobleem van twee kanten op een effectieve manier aangepakt.
.
.

Geen bijwerkingen
.

Juist de acnegevoelige en onzuivere huid is een kwetsbare huid met een lage weerstand. Daarom hebben wij voor een formulering gekozen die helemaal vrij is van ingrediënten die irriteren, een allergische gevoeligheid ontwikkelen, of waarvan bekend is dat zij de huid kunnen verzwakken.

Doordat Phitex® ClearUp  alleen de werkstoffen afgeeft aan de huid, wordt je huid niet meer afgesloten met 'vulstoffen'. Vulstoffen (vaak > 90% in een crème) verstoppen onnodig de huid en hebben geen primaire werking.
.

Omdat Phitex® ClearUp  vrij is van bijwerkingen, geeft het deze voordelen:

 • Het verrzwakt de huid niet en bouwt geen allergieën op.
 • De natuurlijke zuurgraad van de huid blijft in balans omdat Phitex® ClearUp  dezelfde pH-waarde heeft als de huid.
 • Het bestrijdt alleen de slechte bacteriën en laat de goede bacteriën die de huid beschermen intact.
 • Het mag gebruikt worden naast andere behandelingen en medicatiegebruik.
 • Het mag ook gebruikt worden tijdens de zwangerschap en als je zwanger wilt worden.
 • De huid droogt niet uit en je mag tijdens het gebruik gewoon de zon in zoals je gewend bent.
 • Je kunt overdag gewoon make-up gebruiken zoals je gewend bent; het resultaat blijft even goed omdat de werkstoffen 's nachts al zijn opgenomen door de huid.
 • Het geeft geen vlekken op kleding.


.
.
.
Ga naar product